18 Ekim 2016 Salı

MÜLK SAHİBİ (SATICI) İLE ARACI KURUM ARASINDA HİZMET AKDİ

GAYRİMENKULUN SATILMASI HAKKINDA
MÜLK SAHİBİ (SATICI) İLE ARACI KURUM ARASINDA HİZMET AKDİ
Gayrimenkul Danışmanı        :
Adı Soyadı İş Ünvam-Oda Sicil No’su           :………………………………………
T.C. Kimlik No.                                               :………………………………………
Adres ve Telefoıı/Fax                                      :………………………………………
Mülk Sahibi (Satıcı)               :
Adı Soyadı / Ünvanı                                        :………………………………………
T.C. Kimlik No                                                :………………………………………
Adres, Telefon/Fax                                          :………………………………………
Gayrimenkulün Cinsi                                       :………………………………………
Gayrimenkulün Adresi                                     :………………………………………
Yukarıda yazılı taraflar arasında, yukarıda özellikleri gösterilmiş bulunan gayrimenkulün satılması ile ilgili olarak Gayrimenkul Danışmanı ve Mülk sahibi (satıcı) arasında aşağıda yazılı şartlarla bir Gayrimenkul Danışmanlığı Hizmeti akdi kurulmuştur.

GENEL ŞARTLAR
1-Gayrimenkul Danışmanı, işbu Hizmet Bedeli akdi ile akdin konusu olan gayrimenkule, ………………………………………satış bedeli karşılığı alıcı bulmak üzere pazarlama faaliyetlerini yapmak ve bu mesleki faaliyeti sonucunda mülk sahibi (satıcı) ile alıcı arasında işi satış safhasına kadar getirmek görevini üstlenmiştir. Buna karşılık mülk sahibi (satıcı), bu hizmeti karşılığında Gayrimenkul Danışmanına, satış bedelinin % 3 ’üne karşılık gelen meblağı Hizmet Bedeli ücreti olarak ödemeyi kabul ve taahhüt eder.
2-Mülk sahibi, satılmasını istediği gayrimenkulün tapu aslını ibraz ederek tapunun ve Nüfus Cüzdanının tasdik ettiği birer örneğini Gayrimenkul Danışmanına teslim edecektir. Şayet bu akdi imzalayan satıcı, mülk sahibi değilse, yukarıda yazılı belgelerle birlikte ayrıca mülk sahibi tarafından hem tapuda satım hususunda hem de Gayrimenkul Danışmanıyla gayrimenkulün satılmasına aracılık etmesi için akit yapmak hususunda açıkça yetki verildiğini gösteren noterlikçe düzenlenmiş vekâletnamenin aslını ibraz edip tasdik ettiği örneğini Gayrimenkul Danışmanına teslim edecektir. Mülk sahibi veya vekili bu aşamadan sonra bu akdin konusu olan gayrimenkulün satılması için 3. bir gerçek veya tüzel kişi ile akit yapamaz ayrıca kendisi de satamaz. Aksi halde Gayrimenkul Danışmanına satış bedelinin % 6’sına karşılık gelen meblağı ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Mülk sahibi, Gayrimenkul Danışmanının işbu akdin şartlarına uygun durumda olarak temin ettiği ve satış akdinin yapılmasına hazır hale getirdiği alıcıya satış yapmayı kabul etmiştir. Mülk sahibi, bu durumda satıştan kaçınırsa, Gayrimenkul Danışmanı kendi üzerine düşen hizmeti yerine getirmiş olduğundan hem kendi ödeyeceği, hem de satıştan kaçınmasaydı alıcının ödeyeceği Hizmet Bedeli ücretinin toplamı olan satış bedelinin % 6’sına karşılık gelen meblağı ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Bu bağlamda, gayrimenkul hisseli mülkiyete konu olup, hissedarlardan biri yada birkaçı, bizzat kendisi veya varsa vekili satıştan kaçmıyorsa, satış bedelinin % 6’sına karşılık gelen meblağı Gayrimenkul Danışmanına ödemekle yükümlüdür.
3-İşbu akdin süresi (........) aydır. Taraflardan akdin süresinin uzamasını istemeyen, akdin süresi bitmeden en az 15 gün önce karşı tarafın elinde olacak şekilde akdin süresinin uzamasını istemediğini yazılı olarak ihbar edecektir. Bunun ihbar edilmemesi halinde, akit aynı şartlarla ve aynı süre kadar uzatılmış sayılır. Taraflar akdin süresi devam ederken, tek taraflı olarak akdi feshedemezler. Aksi halde, akdin süresi devam ederken, akdi haksız ve tek taraflı olarak fesheden mülk sahibi (satıcı), fesihte kusuru bulunmayan Gayrimenkul Danışmanına satış bedelinin % 6’sma karşılık gelen meblağı ödemeyi kabul ve taahhüt eder.                                                                                  ……. / ……. / ……..
ÖZEL ŞARTLAR: Gayrimenkul danışmanının bu akitten kaynaklanan hizmeti yerine getirirken yapacağı masraflar sonuçta ………………………………………………………. ait olacaktır
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

MÜLK SAHİBİ (SATICI) :                                                 ARACI KURUM TEMSİLCİSİ
Adı Soyadı        :                                                                      Kaşe    :
İmzası              :                                                                      İmza     :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder